Bibliografisch onderzoek

Druk geweest met de bibliografie van John Deely (1942-2017). Ik probeer een beeld te krijgen van de ontwikkeling van zijn werk. Natuurlijk is zijn bibliografie grotendeels bekend en gepubliceerd, in elk geval tot 2010, maar ik tracht zoveel mogelijk van de artikelen onder ogen te krijgen. In Hengevelde heb ik daar ook veel tijd aan besteed.

Op 24 mei 2016, zo lees ik in Gmail, kocht ik voor het eerst werk van Deely, namelijk Semiotic Animal. A Postmodern Definition of Human Being Transcending Patriarchy and Feminism (2005). Kort daarvoor moet ik, via Welby en Peirce, met zijn werk in aanraking zijn gekomen, ik was in elk geval meteen zéér onder de indruk, dat weet ik wel. In juli 2016 stuurde ik Deely via education.edu een bericht – ik was het compleet vergeten, maar vond het vandaag ineens terug. Ik weet niet of hij het bericht heeft gelezen.